Οι Σταθμοί του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Οι Σταθμοί του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης:


Αγίας Σοφίας Πρόκειται για σταθμό τοποθετημένο στη διαχωριστική νησίδα της Ερμού μεταξύ Αγίας Σοφίας και Καρόλου Ντήλ. Είναι αστικός σταθμός, τυπικός του κέντρου της πόλης.

Α.Π.Θ. Πρόκειται για σταθμό τοποθετημένο στην ταράτσα του κτηρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το οποίο βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης. Είναι αστικός σταθμός, και βρίσκεται σε ύψος 5 ορόφων από την επιφάνεια του εδάφους.

Καλαμαριάς Ο σταθμός είναι τοποθετημένος στο πάρκο Αλησμόνητων Πατρίδων του Δήμου Καλαμαριάς, πίσω από το στρατόπεδο Νταλίπη. Είναι αστικός σταθμός και αντιπροσωπεύει την αστική περιοχή του Δήμου Καλαμαριάς.

Πανοράματος Πρόκειται για σταθμό τοποθετημένο στο κέντρο του αλσυλλίου που βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού του Πανοράματος. Είναι περιαστικός σταθμός.

Σίνδου Ο σταθμός είναι τοποθετημένος στην οροφή μονώροφου κτιρίου του ΤΕΙ Σίνδου. Είναι περιαστικός σταθμός, με αγροτικό-βιομηχανικό προφίλ.

Νεοχωρούδας Ο σταθμός είναι τοποθετημένος στις βόρειες παρυφές του χωριού Νεοχωρούδα, εντός του Δημοτικού Σχολείου, και δίπλα σε δάσος. Είναι περιαστικός σταθμός, αγροτικού χαρακτήρα, και ο πλέον απομακρυσμένος από το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Κορδελιού Ο σταθμός είναι τοποθετημένος εντός του χώρου του 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για αστικό-βιομηχανικό σταθμό.